424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως

ΤΗ ΤΟΥ ΙΗΤΡΟΥ ΕΠΙΕΙΚΕΙΗ ΕΥΔΟΚΕΟΝΤΕΣ

Θέλετε να εξεταστείτε; Κλείστε ηλεκτρονικό ραντεβού εδώ

Τηλεφωνικό Ραντεβού
(για Αποστράτους άνω των 70 ετών) :
231111-0424

Τηλεφωνικό Κέντρο:
231038-1000

Μέτρα προστασίας κατά της Covid-19

424 ΓΣΝΕ ΓΡΑΦΕΙΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 10 Μαϊ 2023

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ    ΛΟΙΜΩΞΗΣ COVID-19

 

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 2883 Β 29 Απριλίου 2023 και μέχρι νεωτέρας καθορίστηκαν τα εξής μέτρα που αφορούν στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας :

 

  1. Καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.
  2. Τοποθέτηση και χρήση αλκοολούχου διαλύματος για την αντισηψία χεριών σε εμφανή σημεία.
  3. Εξαερισμός των χωρών με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.
  4. Ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως στα ΤΕΠ δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό εφόσον δεν έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη αναπνευστικού.
  5. Ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα (οδοντιατρικές εργασίες, βρογχοσκοπήσεις κλπ) υπόκεινται σε έλεγχο με ταχεία ανίχνευση αντιγόνου κορονοϊού (rapid Αg test) έως 24 h πριν την εξέταση το οποίο και προσκομίζουν με δική τους ευθύνη.
  6. Ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο ως ακολούθως:

   α. Οι ασθενείς που εισάγονται με τακτικό εισιτήριο (προγραμματισμένη εισαγωγή) προσέρχονται με έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid Αg test)  που διενεργήθηκε έως 24 h, πριν την προγραμματισμένη εισαγωγή τους , το οποίο και προσκομίζουν με δική τους ευθύνη.
   β. Οι ασθενείς που εισάγονται εκτάκτως υπόκεινται άμεσα σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid Αg test) στον χώρο των ΤΕΠ. Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις ο έλεγχος επαναλαμβάνεται με αντιγόνο κορονοϊού (rapid Αg test) ανά 7 ημέρες.
   γ. Ασθενείς που εισάγονται με εισιτήριο μιας μέρας για χημειοθεραπεία η ακτινοβολία, αιμοκάθαρση ή άλλου είδους ημερήσια θεραπεία υπόκεινται σε επαναλαμβανόμενο έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid Αg test)  ανά 48 h για κάθε ημέρα που εισάγονται.

  1. Το επισκεπτήριο επιτρέπεται αυστηρά στις προκαθορισμένες ώρες (17:00-19:00 τις καθημερινές και επιπλέον 10:00-12:00 τις αργίες) για ένα άτομο ανά ασθενή και για βραχύ χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά ανά ασθενή. Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού η γνωρίζουν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Η ενημέρωση του νοσοκομείου από τους συνοδούς ασθενών εφόσον έχουν συμπτώματα αποτελεί πράξη ευθύνης και τους καθιστά υπεύθυνους σε περίπτωση διασποράς του κορονοϊού ή άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων.
  2. Επιτρέπεται ένας σύνοδος ανά ασθενή σε πολύ ειδικές περιπτώσεις με την άδεια του διευθυντή της κλινικής και την έγκριση της διοίκησης. Ειδικά για ασθενείς που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν επιτρέπεται η εναλλαγή μεταξύ δύο συνοδών.
  3. Οι συνοδοί ασθενών η νοσηλευόμενων ασθενών όπως και η αποκλειστικοί/κές νοσηλευτές/τριες εφαρμόζουν αυστηρά μάσκα και υγιεινή χεριών καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του νοσοκομείου και περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες που αφορούν στην φροντίδα του ασθενούς. Υποχρεούνται να ενημερώσουν άμεσα το προσωπικό της κλινικής σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωματολογίας λοίμωξης αναπνευστικού. Για τους συνοδούς ασθενών δεν απαιτείται πλέον εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊό.
  4. Είσοδος ιατρικών επισκεπτών στο Νοσοκομείο επιτρέπεται εφόσον δεν εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Η ενημέρωση του νοσοκομείου σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού από τους ιατρικούς επισκέπτες αποτελεί αποκλειστικά δική τους πράξη ευθύνης.