1η Ημερίδα Λιπιδίων και Αθηροσκλήρωσης

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 διεξήχθη στο αμφιθέατρο του 424 ΓΣΝΕ η 1η ημερίδα του Ιατρείου Λιπιδίων και Αθηροσκλήρωσης του 424 ΓΣΝΕ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, με τίτλο "Αντιμετώπιση Δυσλιπιδαιμιών: Νεότερα δεδομένα και προκλήσεις."
Την επιστημονική εκδήλωση προλόγισαν ο Διευθυντής του 424 ΓΣΝΕ Ταξχος Ιωσηφίδης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Καραγιάννης Αστέριος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Αναπλ. Καθηγητής κ. Λυμπερόπουλος Ευάγγελος.
Διακεκριμένοι ομιλητές, στρατιωτικοί ιατροί και ακαδημαϊκοί, με εξειδίκευση στον τομέα των δυσλιπιδαιμιών, ανέλυσαν εμπεριστατωμένα και με άξονα τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες τις θεραπευτικές επιλογές και τις ενδείξεις τους, ανάλογα με τη βαρύτητα της πάθησης, συμβάλλοντας στην επιτυχία της ημερίδας.
Σημειώνεται ότι το Ιατρείο Λιπιδίων του 424 ΓΣΝΕ, που στελεχώνεται από τους Αρχιάτρους Σφήκα Γεώργιο και Κουμαρά Χαράλαμπο, είναι το πρώτο που λειτουργεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, παρακολουθούνται περισσότεροι από 750 ασθενείς στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του, παρέχει δυνατότητα εξειδίκευσης στο αντικείμενο και αποτελεί κέντρο καταγραφής Οικογενών Δυσλιπιδαιμιών.