Χορωδία Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός»

Από τον Νοέμβριο του 2019 ιδρύθηκε και άρχισε την λειτουργία της η χορωδία Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής με την επωνυμία «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός», με την συμμετοχή εθελοντών χορωδών από το προσωπικό και φίλων του Νοσοκομείου. Σκοπός της χορωδίας είναι η ψυχαγωγία των ασθενών και του προσωπικού, η συμμετοχή του σε ακολουθίες του Ιερού Ναού και εκδηλώσεων του Νοσοκομείου και άλλων φορέων.
Τα καθήκοντα των χοραρχών εκτελούν εθελοντικά :
• ο κ. Μπουλουκάς Ιωάννης για την χορωδία Βυζαντινής μουσικής. Ο κ. Μπουλουκάς είναι κάτοχος διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής, με ειδικό καθηγητή τον κ. Χρήστο Χαλκιά, Ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δρυμού, Λαγκαδά, δάσκαλος εκμάθησης Ποντιακής Λύρας και παραδοσιακού νταουλιού στα Δημοτικά Ωδεία του Δήμου Παύλου Μελά , δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής στο κεντρικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος καθώς και φοιτητής Θεολογίας. Έχει επίσης συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες του παραδοσιακού και λαϊκού χώρου.
• ο κ. Μαρίνος Τριανταφυλλίδη για την χορωδία της Ευρωπαϊκής μουσικής. Ο κ. Τριανταφυλλίδης είναι πτυχιούχος της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας «Professor Pancho Vladigerov» και κάτοχος Master στη Διεύθυνση Χορωδίας από την ίδια. Έχει διευθύνει διάφορες χορωδίες και ορχηστρικά σύνολα και από τον Σεπτέμβριο του 2019 διευθύνει την Παιδική χορωδία του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης. Επίσης είναι μουσικός (πιάνο, κιθάρα) και έχει συνθέσει έργα για το ραδιόφωνο και για δραστηριότητες του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Αθηνών, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες και από το 2013 με τον μουσικοσυνθέτη κ. Σταμάτη Σπανουδάκη.